Vennligst logg inn eller registrer. 26. september 2017, 23:46

Skrevet av Emne: How to Admin  (Lest 88021 ganger)

HerroPrease

 • Viking
 • ***
 • Innlegg: 207
  • Vis profil
How to Admin
« på: 8. april 2011, 22:39 »


Før jeg starer selve posten, er det to ting jeg må få oppklart:

1. Dette er selvsagt noe skrytete og slike ting, da jeg er ganske selvsikker på at jeg er en dugende admin. Men jeg ser ikke på meg selv som überadmin som er perfekt og at dette er en 1337 Guide. Meningen er å gi folk som er helt nye til konseptet en innføring i hvordan det er, samt legge opp til at dere andre som har god erfaring som admins kan komme med innspill og finslipe guiden. Så jeg tenkte siden det er så mange guides for gaming, burde det være en for admins også.

2. Jeg postet dette på klansiden, men tenkte potensialet for forbedring av guiden er større her hvor flere folk kan komme med input. Forøvrig er jeg ikke med i klanen lengre.

Og nå, forbered deg på en solid
_______________________________________________________

Mine erfaringer

For å plassere litt av mine erfaringer og få frem hva jeg baserer innføringen på, så har jeg følgende erfaring fra BW-miljøet:

Spoiler (hover to show)


Kort innføring i det å være Admin

Spoiler (hover to show)

De ulike kategoriene

Som nevnt over, er det ulike kategorier for admins. Jeg har glemt noen typer, så jeg setter pris på om folk legger til på en god måte (f.eks. type Gosubet admins).  Jeg kommer til å fokusere mest på de jeg har erfaring som.

1. Coderen. Dette er en jeg har fint lite peiling på, så jeg sier ikke stort mer enn at jeg ser for meg det krever en meget god kompetanse for hva man driver på med, samt en haug av tid å bruke på å taste inn 01001110010110<insert1337zor>101011.

2. Nyhetsskribenten. Skal man skrive nyheter, må man ikke bare lese nyheter rundt omkring og så kopiere det. Hvis noen har funnet noe, prøv gjerne å grave dypere i det for å lage en bedre nyhet av samme sak på din side. Tross alt, er du sent ute med nyheten, må den være bedre fremstilt der du er, om noen skal ha interesse av å lese det.

Videre, er det å ha som vane å lese kommentarfelt en god ting - både på nyheter og på forum. Chat channels til større klaner, for den del. Jeg husker selv at jeg var heldig med å komme over et par kommentarer under en nyhet eller i en random tråd, som gjorde at jeg fikk et intervju og greier som viste seg å være til interesse for miljøet.

Bottom line, skal du være god, må du følge med. Du må forøvrig være meget dyktig i rettskriving og til å formulere deg på en god måte. Bruk gjerne funksjoner som fet, kursiv og sett inn bilder for å piffe opp helhetsinntrykket.

Et par småtips:

Spoiler (hover to show)

3. Turneringsadmin. Denne har jeg nesten gledet meg til å skrive. Det er to huskeregler som er spesielt viktige her:

 - Anta at de som deltar er enten late, komplette idioter eller uerfarne og at de trenger å få alt inn med teskje.
 - Aldri delta i turneringen selv.

Huskeregel 1:

Den første betyr altså at du må være ute med informasjon i god tid før turneringen starter. Du må også informere om kart, oppsett, tidspunkt, kanal, bo1/bo3/bo5, regelverk og alt sånt som jeg går ut ifra de fleste av dere er klar over. Det bør også være satt opp på en ryddig måte. Et eksempel på hvordan man ikke gjør det:

"Det blir turnering på søndag (i morgen) i syvtiden og så spiller vi på shattered temple, xel'naga caverns og terminus. Dere finner ut av hva dere vil spille på. spiller single bracket."

Og så hvordan man bør gjøre det:

"Torsdag 14. april, to uker fra nå, blir det turnering for alle i det norske miljøet. For å delta, går du på "Turneringer" som du finner øverst her på SC2.no og så finner du turneringen på listen der. Turneringen heter "HerroPrease snakker om å være Admin". Informasjon om turneringen:

Tid dato:   Torsdag 14. april, kl. 19.00
Check in:   Torsdag 14. april, mellom kl. 18.15-18-45.
Channel:   I-ARE-E-Peen
Map Pool:  Oppdatert ladder maps (Versjoner: F.eks. GSL ESL Terimunis RE, Shattered Temple 2.Zorek, Xel'Naga Caverns PROXY HATCH 1.2 osv.)

Single Bracket med bo3 frem til finalen. Finalen er bo5.
Første kart i de ulike rundene blir:

Runde 1: GSL ESL Terminus RE
Runde 2: Shattered Temple
Runde 3: Xel'Naga Caverns
Runde 4: osvosv
Runde 5: osvosv
Runde 6: osvosv

Hvis du får walkover den første runden, har du gått videre til runde to. Dermed spiller du på det som er det første kartet for runde to.
Taperen velger kart etter første kampen i bo3-serien (eller bo5-serien i finalen) er spilt.

Reglement: Copy/paste fra andre folk - de samme reglene går som regel igjen. Noen bugs er ulovlige, 15 minutter for sent og du er diskvalifisert, ved disc skal spillerne prate om hvem som vant og er man uenige skal man prate med admin og hele den greia der.

Generelt sett, vær ryddig og nøyen. Merk også at selve informasjonen har fått fet skrift, og ikke "Tid og dato" o.l., siden det gir ekstra fokus på det som er viktig og gjør det lettere å finne om man kikker over det.
Check in har blitt stengt et kvarter før turneringen starter i dette eksempelet. Det er en god idé, siden da kan man faktisk starte turneringen kl. 19.00, fremfor at folk møter opp kl.19.00 og venter i 10-15 minutter før alt er klart. Da slipper man svært mye “LOLZ STARTE SNART LZM WTF!!??”.

Huskeregel 2:

Aldri, aldri, aldri, aldri delta, observer eller noe slik i turneringen du selv deltar i. Det er kun akseptabelt om det er finalen du ønsker å observere, eller om du er caster for den gitte turneringen. Dette er mye på grunn av det første punktet. Det vil alltid være folk som lurer på hvilket kart de skal spille på, hvem de skal spille mot, hva som er map pool og så mye annet. Derfor er det absolutt nødvendig at du henger i channel til enhver tid mens turneringen pågår for å kunne gi folk den hjelpen de trenger så fort som mulig.
For om du ikke gir dem den hjelpen straks, er det sannsynlig at deres problem forsinker turneringen og når slik baller seg på, er det fort gjort at man sitter der langt utpå natten. Overdramatisert, selvsagt, men du ser hvor jeg går.

Et par småtips:

Spoiler (hover to show)

4. Klanlederen.

Denne er virkelig krevende. Nå tar jeg riktignok utgangspunkt i en nokså hardcore klan, men skal man være en god leder i en klan må man være svært mye online. På samme måte som en god spiller massgamer for å vedlikeholde og/eller forbedre ferdighetene sine, må en klanleder være svært aktiv online og på forum for å holde seg oppdatert på hvordan folk har det, hva som trengs for å lede klanen i en riktig retning og bare generelt sett hva folk vil ha.

Det er altså svært viktig å prate med folk, både for å gjøre at de føler seg sett og verdsatt, samt se om de kan komme med tilbakemeldinger på hvordan klanen kan forbedres. Man må organisere sosiale hendelser for å øke samholdet og muligens konkurranseinstinktet. I tillegg må man være et godt fjes utad for klanen. Dette er både for deg selv og for dine medlemmer, da en del kontakter man opparbeider via f.eks. CWs, kan vise seg å være svært verdifulle å ha på sikt.

Når det gjelder CWs (Clan Wars), tenkte jeg å nevne litt ekstra. Når du skal organisere en CW, er det et par ting som er viktige å huske på.

 - Vær hyggelig, kom frem til saken og gi lederen for den andre klanen all din oppmerksomhet når dere avtaler hvordan CWen skal gå for seg. Det er svært irriterende å være en klanleder som må sitte og vente på at den andre skal somle seg til å få skrevet ned noe som bare tar 2-3 minutter og så er man ferdig med det.
 - Du vil trenge informasjon om kart, format, tid og dato, channel. Eksempel her:
Spoiler (hover to show)

Skal klanen delta i CLs (Clan Leagues) må du som leder være ansvarlig for å kunne alle reglene i den bestemte ligaen. I BW var det minst tre-fire klanligaer vi kunne delta i og alle hadde de samme generelle reglene, men også et par regler utenom som man måtte være klar over. For eksempel, hos BWCL måtte man si fra 24 timer før CWen om man ville ha en kamp (altså, en bo3 serier mellom én av dine spillere og én av din motstanders) utsatt, hos iCCupCL hadde man wildcard og kunne kreve å få én kamp utsatt uansett hva motstanderen sa.

Du må selvsagt holde deg oppdatert på hvem når skal spille mot hvem, og gi klanen informasjon i god tid før CWen (selv om det er på en fast dag). Én grunn til det, er at hvis det er et bestemt førstekart i 1v1 og 2v2, kan de som skal spille øve ekstra på det og i det minste være ganske sikre på å få en 1-0-ledelse.

Det kan også være fint å få spillerne til å oppdatere den som organiserer CWen resultatene sine kontinuerlig. Spesielt om CWen har blitt lagt til i f.eks. gosubet på gg.net (http://www.gosugamers.net/starcraft2/gosubet), slik at både de som følger litt med får med seg hvem som vinner, samt Gosubet Admins kan lukke kampen så fort noen har vunnet og ikke må gjøre altfor mye arbeid med å finne ut hvem som egentlig vant.

Videre, en leder ha co-leaders og trusted (eller officers, om du er fra WoW-miljøet). Disse må, i lik grad som deg, være klar over det store ansvaret dere har og sette seg inn i regelverk, i tilfelle de må dekke for deg. Og før eller siden dukker det opp noe som gjør at de må det.
Et par småtips:
Spoiler (hover to show)

5. Landslagslederen

Nå synes jeg selv at jeg gjorde en altfor dårlig jobb som landslagsleder, men en landslagsleder er på mange måter det samme som en klanleder. Det blir selvsagt noe annerledes, siden man fokuserer langt mer på at folk skal være gode, fremfor å ha det mye gøy med venner og slik. Utenom det, må man kunne alle regelverk for ting man deltar i, ta vare på medlemmene, være på utkikk etter nye talenter, organisere NWs og lodde stemingen for å ha treningsøkter en gang i uken eller noe slik.

Et par småtips:
Spoiler (hover to show)

Oppsummering.

1. Folk er idioter og du må leie dem i hånden.
2. Det å være en god admin krever svært mye tid.
3. Vær ryddig, legg ut informasjon i god tid og vær hyggelig. Bruk sjelden f.eks. "...", "-.-" og slike ting, da dette fremtrer som illemenende/nedlatende. I verste tilfelle mister du potensielle CWs eller NWs pga. oppførselen din. Begrens bruken av smileys generelt. De er bare irriterende når de kommer for hver setning du skriver.
4. Ta initiativ, vær positiv og oppmuntrende blant dine egne eller din målgruppe.

____________________________________________________

Som sagt, dette er bare for de som er i overkant interesserte i hvordan det er å være admin og litt om hva man bør tenke på. Om noen er interessert og enten har spørsmål eller ting som kan legges til, tas det gladelig imot =)

Mye av dette er forøvrig temmelig

« Siste redigering: 9. april 2011, 00:37 av HerroPrease »
La oss ta en bo10 nå og glemme hele greia.

ModaLitsu

 • High Templar
 • *****
 • Innlegg: 522
 • Modalitsu er bare 15 år
  • Vis profil
  • Season 2
Sv: How to Admin
« Svar #1 på: 9. april 2011, 01:41 »
Flott jobbet HerroPrease! Både jeg og andre kommer til å få bruk for dette før eller senere.
[GG99]Slayer: "e bare gikk massiv tænk mot de lurker greierne"(liten pause fra sc2 pga skole (still lurkin sc2.no tho <3)

HerroPrease

 • Viking
 • ***
 • Innlegg: 207
  • Vis profil
Sv: How to Admin
« Svar #2 på: 10. april 2011, 10:26 »
Takker :) Folk må mer enn gjerne legger til ting eller forslag til endringer!
La oss ta en bo10 nå og glemme hele greia.

kjlurccl

 • Larva
 • Innlegg: 1
  • Vis profil
Sv: How to Admin
« Svar #3 på: 12. mars 2017, 11:36 »
заказать продвижение интернет магазина логин скайпа pokras7777

ViaForSAM

 • Larva
 • Innlegg: 1
  • Vis profil
Sv: How to Admin
« Svar #4 på: 27. mai 2017, 05:49 »
Viagra has transformed a sexual lifestyle for many men in today and age.
<a href=http://malenhanceresult.com>click - malenhanceresult.com </a>
this
http://malenhanceresult.com help site 
After you are aware that ED is a really tender and crucial problem then You will need to try Viagra and Permit it make it easier to with acquiring an erection and sex travel back again. You should contact us without delay and tell us what type of difficulties you've. Our operators can response the many thoughts and tell you which sum you need. Our professionals happen to be Doing the job really hard in an effort to satisfy each consumer and make sure that your impotency just isn't a problem any more.

ViaEithSAM

 • Larva
 • Innlegg: 1
  • Vis profil
Sv: How to Admin
« Svar #5 på: 7. juli 2017, 10:58 »
Viagra has improved a sexual daily life For most Adult men in this day and age.
<a href=http://www.pharmacybestresult.com>online </a>
info [url=http://www.pharmacybestresult.com]www.pharmacybestresult.com [/url]
http://www.pharmacybestresult.com information pharmacybestresult 
Whenever you are aware that ED is a very tender and crucial challenge then You need to consider Viagra and let it assist you with having an erection and sexual intercourse push back again. You should Get in touch with us immediately and tell us which kind of issues you have. Our operators can solution each of the thoughts and let you know which volume you require. Our administrators have been Doing the job tough so that you can satisfy each client and Be sure that your impotency is not a problem anymore.

ViaNineSAM

 • Larva
 • Innlegg: 1
  • Vis profil
Sv: How to Admin
« Svar #6 på: 8. juli 2017, 12:35 »
Viagra has modified a sexual life For lots of Guys in at the present time and age.
<a href=http://bestviagraoriginals.com/>bestviagraoriginals - there </a>
click here - bestviagraoriginals
http://bestviagraoriginals.com/ page bestviagraoriginals 
After you know that ED is a really tender and critical concern then You should attempt Viagra and Permit it assist you to with having an erection and intercourse generate back again. Be sure to Speak to us without delay and notify us what type of issues you have got. Our operators can response all of the issues and show you which amount you call for. Our professionals are actually working tough so as to fulfill every single client and Be sure that your impotency is not really a concern any more.

leonbukmeker#[FdgrTy,2,3]

 • Larva
 • Innlegg: 2
  • Vis profil
Sv: How to Admin
« Svar #7 på: 17. juli 2017, 13:38 »
Онлайн букмекерская контора Леон - самая выгодная и надежная в Сети Интернет.
Регистрируйся и получай шикарные бонусы, а также принимай участие в постоянных акциях от БК LeonBets.
Делай ставки на спорт и выигрывай настоящие деньги!

leonbukmeker#[FdgrTy,2,3]

 • Larva
 • Innlegg: 2
  • Vis profil
Sv: How to Admin
« Svar #8 på: 18. juli 2017, 10:34 »
Онлайн букмекерская контора Леон - самая выгодная и надежная в Сети Интернет.
Регистрируйся и получай шикарные бонусы, а также принимай участие в постоянных акциях от БК LeonBets.
Делай ставки на спорт и выигрывай настоящие деньги!

samaedic

 • Larva
 • Innlegg: 1
  • Vis profil
Sv: How to Admin
« Svar #9 på: 2. august 2017, 14:49 »
 
проститутки анапы дешевые
проститутки белорска ар крым
реальные номера проституток в городе комсомольск на амуре
индивидуалки массаж подолск
простиутки и индивидуалки город ессентуки
500 рублей шлюхи оренбург
праститутки телевон номыр
интим отдых волгтдонск
где снять красивую шлюху волгодонск
всё сексуальная фотки светлана аргунова тула
шлюхи в белых столбах
изобильный секс по телефону номера
проститутки дорогие в приморском крае
путаны артема
где в копейске можно на улице снять проститутку
 
http://ondr.spmuz1.ru/map6.html
 
 
<a href="http://ondr.spmuz1.ru/striptiz/17488-deshevye-shljuhi-v-neftejuganske.html">дешевые шлюхи в нефтеюганске</a>
<a href="http://ondr.spmuz1.ru/zolotoj-dozhd-priem/60604-shljuhi-goroda-zhirnovska-foto.html">шлюхи города жирновска фото</a>
<a href="http://ondr.spmuz1.ru/eroticheskij-massazh/09064-achinsk-prostitutki-deshovye.html">ачинск проститутки дешовые</a>
<a href="http://ondr.spmuz1.ru/eroticheskij-massazh/28152-seks-bor.html">секс бор</a>
<a href="http://ondr.spmuz1.ru/tajskij-massazh/38057-snjat-prostitutku-a-glazove.html">снять проститутку а глазове</a>
<a href="http://ondr.spmuz1.ru/fisting/10099-realnye-poostitutki-ljuberec.html">реальные пооститутки люберец</a>
 
<a href="http://ondr.spmuz1.ru/map1.html">http://ondr.spmuz1.ru/map1.html</a>

vladis#777999

 • Larva
 • Innlegg: 1
  • Vis profil
Sv: How to Admin
« Svar #10 på: 23. september 2017, 20:59 »Отдых на Сейшелах, Мальдивах, Багамах, в Европе... Возвращаем деньги за полеты 1 миля = 1 рубль. Страховка по всему миру в подарок..
КРЕДИТНАЯ КАРТА Сумма кредита до 300 000 рублей. Без справок и визита в банк. 0% годовых на все покупки по карте до 55 дней. Оформить карту
ДЕБЕТОВАЯ КАРТА Ebay 7% годовых ежемесячно на остаток по счёту От 1 до 30% от покупок возвращаем рублями. Бесплатные переводы на карты других банков до 20 000 руб. в месяц
КРЕДИТНАЯ КАРТА All Airlines От 2% до 30% от покупок возвращаем милями. Билеты любых авиакомпаний за мили. 1 миля = 1 рубль Страховка путешествий по всему миру в подарок
Создание Продающих страниц - Лэндингов
Быстро добавить сайт в поисковые системы
Разместить объявление в Яндекс Директ
1 Биткоин = 199.540 рублей! Заработай с нами...
Подучи до 300.000 рублей - СЕГОДНЯ ! https://www.tinkoff.ru/sl/7PGz0Dg2gPP
Где Взять деньги? https://www.tinkoff.ru/sl/7PGz0Dg2gPP
 
КРЕДИТНАЯ КАРТА Сумма кредита до 300 000 рублей. Без справок и визита в банк. 0% годовых на все покупки по карте до 55 дней. Оформить карту
Отдых на Сейшелах, Мальдивах, Багамах, в Европе... Возвращаем деньги за полеты 1 миля = 1 рубль. Страховка по всему миру в подарок..
https://www.instagram.com/pokupateli2017/
 
Получить Кредитную карту на 300.000 рублей - СЕГОДНЯ!
https://www.tinkoff.ru/sl/7PGz0Dg2gPP
Получите Карту All Airlines.. Мы Возвращаем вам деньги за перелет...
1  миля = 1 рубль!
https://www.tinkoff.ru/sl/4HfVwXGoUUS
Получите Карту для покупок на Ebay
https://www.tinkoff.ru/sl/94hROuGvz2O
Ссылка для друзей!
https://www.tinkoff.ru/sl/3AY4kMq2aA4
Присоединяйтесь к Нам... друзья!
https://www.tinkoff.ru/sl/4EUAk1NXHc3
Адвокат Юрий Удовенко - Ваш Адвокат!

Наши друзья в соцсетях:
ВКонтакте
https://vk.com/public125403226
В Одноклассниках
https://ok.ru/group/52502008037541
В Инстаграм
https://www.instagram.com/pokupateli2017/
В фейсбуке
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017601421773
В Твитере
https://twitter.com/40gDRENQLHG7lCe